Search

7 sortides, 392 usuaris i un centenar de voluntaris han participat a les sortides socioculturals del 2022

La implicació i dedicació dels voluntaris ha permès la realització de les sortides del servei de Teleassistència entre el mes d’abril i de desembre amb una mitjana de més de cinquanta usuaris per trobada.

Les sortides socioculturals que hem organitzat un any més per a les persones usuàries dels serveis de Teleassistència i de Sempre Acompanyats han tingut una gran acollida. Es conclouen amb un total de prop de 400 participants, molts d’ells repetitius, d’uns 85 anys de mitja, i que han participat en set sortides de caire lúdic i cultural. Són trobades gratuïtes per als usuaris, amb inici a la primavera i possibles únicament gràcies a la participació dels nostres voluntaris.

A finals d’abril vam poder reunir els usuaris en un berenar de retrobada al Cencra i hem seguit fent-ho amb diverses propostes, cada mes excepte a l’agost, fins a l’organització de la tradicional trobada de Nadal. Es va celebrar a les instal·lacions del Hard Rock Cafè i va consistir en un dinar i quinto amb lots de nombroses empreses i col·laboradors. Les sortides socioculturals tenen la vocació principal de permetre als padrins i padrines de retrobar-se un cop al mes, i de compartir així un moment amb altres persones fugint de la solitud i l’aïllament del quotidià. No representa cap despesa i anem a buscar els usuaris al seu domicili, facilitant així tot el desenvolupament de l’activitat.

Organitzades des de fa 18 anys -les primeres van ser l’any 2004-  les sortides del TAD, servei que compta a finals d’e novembre d’any amb 600 usuaris, pretenen apropar a la gent gran i als usuaris dels programes socials de la Creu Roja propostes d’oci i de lleure diferents al voltant de la cultura, la música, la natura o encara l’esport. Se solen organitzar al país o en les regions de proximitat i són únicament possible si hi prenen part una quinzena de voluntaris.

La col·laboració de les empreses també és clau per fer realitat aquestes sortides així com la de les institucions i especialment la contribució del ministeri d’Afers Socials del Govern d’Andorra. La Creu Roja Andorrana vol agrair especialment el gest comercial i les atencions rebudes per part de les empreses Andbus, El Rebost del Padrí, Hard Rock Cafè i Espai Ermengol, així com a la cantant Isthar Ruiz, als socis de l’AAVA i a l’ONCA les seves contribucions desinteressades; i els col·laboradors del Quinto de Nadal: la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, Júlia Perfumeries, Grup Sant Eloi, E.Leclerc Hiper Andorra, Artesà de muntanya Cal Jordi, Art i Fusta, Farmàcia Guitart i el Centre Andorrà de Decoració CAD2, la seva participació per fer que les sortides socioculturals del 2022 siguin tot un èxit.