Search

Més d’un 21% de nous donants de sang en la campanya organitzada per les escoles andorranes

La cinquena campanya de donació de sang de les escoles andorranes de segona ensenyança d’Encamp, Ordino i Santa Coloma aplega 359 donacions totals i 76 nous donants.

Per cinquè any consecutiu el calendari de donació de sang del 2023 comença amb la campanya organitzada i gestionada pels alumnes de primer curs de segona ensenyança d’Encamp, Ordino i Santa Coloma. Enguany s’ha desenvolupat entre l’1 i el 3 de febrer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i ha reunit 359 donants, amb un 21,17% de donants nous i un màxim d’afluència les tardes de dijous i divendres quan s’han superat les vuitanta donacions. D’aquestes 359 donacions totals, van resultar ser efectives 320, una mica per sota (-16) que l’any 2022.

Aquesta campanya és mèrit dels 350 alumnes d’entre 12 i 13 anys que amb l’ajuda dels seus docents organitzen des del febrer del 2019 aquest esdeveniment part íntegra d’una UT de ciències físiques del seu programa. Els joves estudien la sang i les seves peculiaritats i acaben aquest ensenyament duent a terme una crida a la donació a la població. S’encarreguen de tots els aspectes de la campanya des de la comunicació i contactes amb els col·laboradors i patrocinadors, fins a l’atenció i acompanyament dels donants els dies concrets.

Totes les parts implicades treballem ja en la sisena edició per al 2024.