Search

Dia mundial de la Creu Roja i Mitja Lluna Roja

Avui en motiu del 8 de maig, Dia mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, compartim aquesta missatge que ens han fet arribar des del Comitè Internacional i la Federació Internacional.

El Henry va atendre ferits a Solferino; la Hilda va ajudar víctimes d’un huracà a Port Vila; el Mohamed examina l’estat nutricional dels detinguts de la presó de Baidoa; la Yulima ensenya primers auxilis a persones amb discapacitat a Maracay; la Luna rescata migrants en les costes de Ceuta: tots ells, com moltes altres persones voluntàries de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja arreu del món, ofereixen una mà comprensiva, atenció i una bufada d’humanitat que canvia la vida dels més vulnerables, #DesDelCor.

Avui, Dia mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, commemorem el llegat del Henry Dunant -de qui la visió va ser origen de la creació del Moviment de la Creu Roja i la Mitja LLuna Roja- així com, dels innombrables voluntaris que van arribar després d’ell. El seu ferri compromís i la seva exemplar dedicació per ajudar a qualsevol que ho necessiti, en qualsevol indret i per defensar els nostres principis fonamentals en tot moment, sigui responent a desastres naturals, crisis climàtiques, conflictes armats, emergències de salut, desplaçaments de població o migracions, desperta admiració en tot el món.

No obstant això, la nostra acció humanitària es confronta a enormes reptes en un món d’incertesa i de tantes crisis complexes i multidimensionals.

L’atenció internacional es desvia de les crisis prolongades i poc visibles i, falten recursos per garantir la continuïtat de l’ajuda a les persones que més ho necessiten, i sostenir l’acció local de les organitzacions i treballadors humanitaris que treballen més a prop de les comunitats afectades.

Les castàtrofes naturals i climàtiques, i les emergències sanitàries es multipliquen i arriben a una magnitud sense precedents.

Les parts en conflictes armats i situacions de violència ignoren algunes de les normes més bàsiques del dret humanitari i dificulten l’accés lliure i segur de l’ajuda humanitària neutral i imparcial a les persones més vulnerables. Encara que alguns qüestionin la noció de principis humanitaris, l’acció humanitària basada en principis continua sent tan vital com sempre.

La nostra família de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja està a l’avantguarda de l’assistència humanitària i garanteix la protecció de qui més la necessiten. El món ha sigut testimoni de la creixent eficàcia del nostre Moviment per respondre a crisis superposades i prestar assistència humanitària basada en principis. La nostra fortalesa s’arrela en la nostra unitat, la nostra determinació d’impulsar els ideals d’acció humanitària neutral, imparcial i independent i el nostre compromís amb la causa humanitària.

Avui, celebrem els milions de voluntaris i personal de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, qui dia rere dia en els seus respectius països, regions i comunitats tiren endavant la voluntat del Henry Dunant de procurar esperança i dignitat a les persones en situació de vulnerabilitat, sense distinció ni interès personal.

Feliç Dia mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja! #DesDelCor