Search

Entreguem 79 tones d’ajuda humanitària al poble Ucraïnès

Fem balanç de les accions dutes a terme per ajudar al poble ucraïnès i destaquem que la societat andorrana s’ha bolcat des del primer moment i ha demostrat una vegada més, una gran solidaritat. Les diferents accions ens han permès enviar material vital com medicaments, aliments i productes de primera necessitat.

Seguint els nostres principis fonamentals i valors ens vam convertir en el punt de centralització de les campanyes de recollida de material i d’ajuda espontània de la societat cap al poble ucraïnès. Des de l’inici del conflicte, la implicació de la població va ser increïble tant pel que fa a l’entrega de material humanitari amb un total de 5 combois, entre el mes de març i l’últim que va sortir a finals d’agost 2022. En total s’han lliurat 79.010 T de material. En paral·lel també es va engegar una campanya de recollida de fons mitjançant la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, que ha assolit més de 143 982,44 euros. Les diferents accions incentivades per Andorra Solidària, els ucraïnesos residents al país, el Consolat i el Club Internacional van ser claus en l’èxit de l’ajuda humanitària que s’ha fet arribat des del país. Tots els donatius proveníen de particulars, empreses privades, comerços, associacions i altres corporacions.

L’ajuda humanitària s’ha concretat amb accions prop d’Ucraïna sempre responent a les demandes de les ONG nacionals, poloneses i ucraïneses que actuen sobre el terreny, però també se segueix al país. A banda, el pis social de la CRA va servir per acollir de manera temporal dues famílies, una de les quals encara hi resideix