Search

Més de 10 mil hores de voluntariat en el 2022 i dos nous projectes socials per a gent gran en el futur

En el marc de l’assemblea general hem fet valoració de les accions del 2022 i presentat els nous projectes que tenim entre mans. Destaquen el d’uns pisos socials amb serveis a Sant Julià de Lòria i l’obertura abans de finals d’any d’un nou centre de dia a Escaldes-Engordany

Després de dos anys marcats per la pandèmia i amb un 2022 iniciat amb el conflicte a Ucraïna, fets que han definit gran part de les nostres accions, aquest 2023, s’obre un nou camí. Enguany va començar amb la concessió de la gestió dels pisos socials de la Fundació Armor, i es tancarà amb l’obertura d’un nou centre de dia a Escaldes-Engordany previst per a finals d’any i amb una capacitat per a 36 persones. De la mateixa manera, està prevista la construcció a Sant Julià de Lòria d’un bloc de pisos amb serveis també destinat a la gent gran, al qual farem una aportació econòmica i ens encarreguarem de la gestió assistencial.

Els aspectes socials i l’assistència als col·lectius més vulnerables són part integrant de la nostra missió, i aquestes accions s’han vist incrementades recentment atorgant més visibilitat a les diferents àrees com la social amb, per exemple, la botiga solidària; anant més enllà del socorrisme o de les campanyes de prevenció de salut més conegudes de la ciutadania abans de la pandèmia. Com a entitat prestem una atenció especial en el col·lectiu de la gent gran, però també en el de la infància i adolescència. En els últims anys, s’ha demostrat encara més que aquests necessiten una atenció especial per pal·liar les mancances existents com la soledat, així com per sensibilitzar i acompanyar els qui seran els adults de demà. Per això, les línies estratègiques dels pròxims dos anys és centren en aquests col·lectius i se’ls destinarà també gran part dels projectes futurs.

Les dades del 2022 recalquen que tornem a una certa normalitat en l’activitat i que això es veu reflectit en la disminució dels efectius d’assalariats (-44,57%) i les hores de voluntariat (-2,09%). Recordem que amb la Covid, i més especialment amb la gestió dels StopLabs, vam arribar gairebé a 100 treballadors. No obstant això, la importància dels voluntaris per a l’entitat és clau! Sense ells no es podriem dur a terme ni un terç de les activitats. Les campanyes de donació de sang, els campus i colònies per a joves, les sortides del TAD o el manteniment de la botiga solidària són una realitat gràcies a ells. Referent a les fons de finançament, destaca que l’aportació dels socis és clau i consolidada, i que cada any es redueix la part de subvenció institucional.

Un any més podem dir que hem demostrat la nostra capacitat de resposta per fer front a situacions imprevistes i que sempre ens mantenim al costat dels qui més ho necessiten buscant les eines, accions i suports necessaris per donar resposta amb integritat, entusiasme i compromís.