Search

Rècord de participació en la 6a Campanya de Donació de Sang de les Escoles Andorranes

En aquesta primera campanya de l’any, s’han aplegat 415 donacions i 79 nous donants

Primer dia de la campanya, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Per sisè any consecutiu el calendari de donació de sang del 2024 ha començat amb la campanya organitzada i gestionada pels alumnes de primer curs de segona ensenyança d’Encamp, Ordino i Santa Coloma, desenvolupada els dies 31 de gener, 1 i 2 de febrer. El resultat: tot un èxit!

S’han reunit un total de 415 donants, un 14% més que la campanya de l’any anterior, amb 79 donants nous i una gran afluència centrada especialment a les tardes. D’aquestes 415 donacions totals, van resultar ser efectives 355, això són 35 més que l’any 2023, unes xifres que han superat totes les expectatives.

Aquesta campanya, que ja és un clàssic, és mèrit dels alumnes que, amb l’ajuda dels seus docents, organitzen des del febrer del 2019 aquest esdeveniment com a part íntegra d’una UT de ciències físiques del seu programa. S’encarreguen de tots els aspectes de la campanya des de la comunicació i contactes amb els col·laboradors i patrocinadors, fins a l’atenció i acompanyament dels donants els dies concrets. Aquesta campanya, a més de tenir un impacte conseqüent en matèria de salut pública —sol ser de les més importants en nombre de donacions efectives de les cinc campanyes organitzades al llarg de l’any—, té una important vocació social i solidària ja que permet conscienciar els alumnes sobre la importància de les donacions i de l’altruisme en general.

Alumnes de l’Escola Andorrana donant suport durant la campanya de donació de sang

Com l’any passat, cada centre educatiu va ocupar-se del desenvolupament sencer d’una jornada (Santa Coloma el dimecres, Ordino el dijous i Encamp el divendres), reunint més de 300 joves d’entre 12 i 13 anys.

Volem aprofitar l’ocasió per felicitar a tots els protagonistes per la vostra tasca! Ens trobarem de nou a la pròxima campanya de donació de sang, que serà el 15 d’abril. Aviat publicarem més informació.