Search

Primera jornada participativa per al Dia internacional contra l’assetjament escolar

En col·laboració amb l’Associació en Defensa del Jovent en Risc d’Andorrana, el 2 de maig vam donar veu a l’assetjament escolar en una xerrada amb testimonis de víctimes, famílies i professionals per conscienciar i vetllar per assolir una societat sense assetjament

L’Associació en Defensa del Jovent en Risc d’Andorra i les nostres àrees de social i joventut, amb el suport del Comú de Sant Julià de Lòria, vam organitzar el dimarts 2 de maig la primera jornada participativa contra l’assetjament escolar. Un acte en el què hi van participar testimonis de les parts implicades per donar a conèixer els diferents punts de vista: víctima, assetjador, famílies i entorn més proper.

La jornada, titulada “I tu què fas? Que no fas res” va coincidir amb el Dia internacional contra l’assetjament escolar i, per primera vegada, va posar de manifest aquest tema, per tal de conscienciar i donar veu a un problema que avui va a l’alça, moltes vegades de forma molt subtil i poc visible, però que ens acaba afectant a tots.

La xerrada va ser un moment d’intercanvi i de reflexió, a més de servir per compartir experiències i idees, així com per fer una pluja de propostes d’actuacions conjuntes i coordinades que pretenen ajudar a minimitzar i prevenir aquest tipus de pràctiques. Hi van prendre part a més dels testimonis, especialistes en els àmbits de la salut i de justícia que van poder compartir la seva visió i els aspectes més específics en relació amb l’assetjament.