Search

Formem més de 870 alumnes en primers auxilis durant el curs escolar 2022-23

Gràcies al suport de Grup Heracles, hem dut a terme 49 cursos del PAPI entre els mesos de setembre del 2022 i juny del 2023. 871 alumnes dels tres sistemes educatius del país s’afegeixen als que hem format mitjançant aquest programa pioner, iniciat l’any 2009. 

El programa formatiu de Primers Auxilis Per a Infants, PAPI, que compta per segon any consecutiu amb el suport econòmic de Grup Heracles, ha permès formar a les tècniques bàsiques en primers auxilis a 871 nens i nenes del Principat. Es fa cada any, des del 2009, a tots els centres educatius del país i és destinat als infants de 10 i 11 anys. Un programa pioner que va ser instaurat l’any 2009 amb l’objectiu d’aconseguir una població totalment formada en primers auxilis a 20 anys vista. El Centre Nacional de Formació es marca l’objectiu d’assolir que la població estigui més segura, conscienciada i formada possible. El programa té també la vocació de donar a les poblacions més joves, els coneixements per salvar vides i saber reaccionar davant una emergència que sovint arriba en el quotidià. 

FormacioPAPI_2023

Amb aquesta formació els alumnes de l’últim cicle de primària, aprenen com reaccionar davant una situació d’emergència. Se’ls hi ensenya com aplicar el procediment anomenat, PEAS, Protegir, Examinar, Alertar i Socórrer, i més enllà dels gestos en si, els permet adquirir confiança i prendre consciència de la importància que tenen en la cadena de socors. Els infants estan sovint, al principi d’aquesta -la gran majoria dels accidents sorgeixen en l’àmbit domiciliari- i el temps que es guanya amb una actuació correcta en casos d’emergència és claus a l’hora de salvar vides.

Formar la població més jove permet, amb el pas dels anys, assolir l’objectiu que ens vam marcar de tenir el 100% dels ciutadans capaços de prestar auxilis. A partir de 10 anys es considera que qualsevol persona amb ganes d’aprendre, és apte i té les habilitats necessàries per intervenir.

Resum formacions PAPI curs escolar 2022-23

El bloc formatiu desenvolupat conjuntament amb Protecció Civil es completa amb un reciclatge que es fa a secundària, entre els 14 i els 16 anys, de nou a tots els centres educatius. Els reciclatges són essencials, ja que cada any hi ha evolucions en les tècniques i és important estar al dia i sobretot practicar. Els cursos de primers auxilis caduquen de mitja al cap de 5 anys i la formació es basa sobretot en la pràctica.

Els nostres formadors destaquen que amb el pas dels anys, els alumnes estan cada vegada més a l’expectativa de fer el PAPI. Hi ha una mena de transmissió entre els ells que fa que cada curs escolar, la vinguda dels formadors a les aules és un moment molt esperat, així com els docents que any rere any se sumen a formar-se ells també.

Aquest programa continua sent una realitat gràcies a la col·laboració dels diferents centres educatius i del patrocinador Grup Heracles que des del 2021 ens permet oferir aquesta formació a tots els infants del país.